
The Times kan intussen terugblikken op twaalf edities, waarin dikwijls deelnemers terugkeerden die na hun eerdere ervaringen evolueerden tot pre-professionele componisten. De lijst met alumni bewijst intussen dat The Times een grote stimulans en inspiratiebron is geworden voor de toekomstige generatie musici in ons land.
Onder de alumni behoren zowel componisten, improvisators, dirigenten en uitvoerende musici als geëngageerde kunstliefhebbers.

Martijn Dendievel (1995) nam al deel aan de eerste editie (2008) waar hij op 12-jarige leeftijd zijn compositie “The Days Go By” zelf dirigeerde. Ook in latere edities was hij te gast met “A Future Waltz” (2010) en “Fantaisie” (2012).
Hij werd uitzonderlijk op 15-jarige leeftijd toegelaten tot het Conservatorium van Brussel, waar hij cello, muziekschriftuur en orkestdirectie studeerde. Momenteel vervolmaakt hij zich aan de Hochschule für Musik Franz Liszt te Weimar (Duitsland).
Als uitvoerend muzikant behaalde hij eerste prijzen voor cello en kamermuziek op de wedstrijd “Belfius Classics” (2013). Als cellist maakt Martijn deel uit van verschillende ensembles zoals het Trio Telepatico en het FENIMASQuartett. Ook speelt hij cello in het kamerorkest Prima La Musica.
Als dirigent nam hij deel aan masterclasses bij Edo De Waart en Daniel Klajner. Hij werd ook één van de acht deelnemers (uit 280 kandidaten) van de internationale masterclass met Bernard Haitink tijdens het “Lucerne Festival at Easter” (2014 en 2015).
In 2014 dirigeerde hij in Brussel de wereldcreatie van de kameropera “La Foret” van Baudouin de Jaer en in 2015 werd hij assistent van Christian Lindberg met de Jenaer Philharmonie met de 5de symfonie van Sibelius.
Lieselotte Crols (1993) werd maar liefst vijf keer geselecteerd met “Metamorfosis” (2008), “Fantasia Capricciosa” (2011), “Ochtendspits” (2012), “Antithesis” (2013) en “Strijktrio” (2014). Met “Fantasia Capricciosa” werd zij tevens laureaat van Dexia Classics (2011). Ook de opname die HERMESensemble maakte van “Ochtendspits” kreeg lovende kritieken en werd meermaals uitgezonden op KLARA.
Op 14-jarige leeftijd werd zij als jongste geselecteerd voor de Vlaamse finale van een compositiewedstrijd voor jonge componisten, georganiseerd door de VARA, het Nederlands Blazers Ensemble en Jeugd en Muziek Antwerpen met haar werk ‘Son Rêve’.
Lieselotte componeerde op jonge leeftijd al verschillende keren in opdracht. In 2011 schreef ze “Combination”, voor het Fluitenkwartet PAMINA. In 2012 componeerde ze het symfonisch gedicht “Gedicht voor een vreemdeling” in opdracht van het Euregio Jeugd Orkest (EJO), waar ze zelf aanvoerder van de altvioolsectie is. Met haar compositie won het orkest de eerste prijs op de competitie van het Summa cum Lauda Festival in het Musikverein te Wenen, waarna het werk werd opgenomen op cd.
In 2014 won zij, als jongste kandidate ooit, de Cultuurprijs van de Stad Herentals.
Lieselotte studeert momenteel aan het Conservatorium van Antwerpen in de altvioolklas van Leo De Neve en de compositieklas van Wim Henderickx en Luc Van Hove. Haar composities worden uitgegeven bij Digital Music Print in Antwerpen.


Pieter Vermeyen (1993) nam deel aan de eerste editie in 2008 met zijn ensemblewerk “Sunshine and Raindrops”. Pieter studeerde verder in Sociaal-Economische Wetenschappen en is nog steeds creatief bezig.
Dat kunst hem nauw aan het hart ligt merken we in verschillende, succesvolle initiatieven die hij oprichtte, zoals Espectro (dat gezellige, laagdrempelige kunst- en cultuurprojecten in een ongedwongen sfeer organiseert) en microStart (dat startende ondernemers die buiten het klassieke banksysteem vallen financieel ondersteunt en begeleidt, zoals het steunen van beginnende muzikanten bij de investering in een instrument).
Felix Vermeirsch (1999) was de jongste deelnemer op zijn elfde met “De Vergeetput” (2010) en was sindsdien present op meerdere edities met “Heksensabbat” (2011) en “Drie visioenen” (2012). De opname van deze laatste compositie door het HERMESensemble sprong in het oog van de artistieke commissie van de Kronberg Academy (Duitsland), waar hij direct werd toegelaten en sindsdien cello studeert bij Istvan Vardai.
Op zijn twaalfde kwam zijn eerste CD “PianoFantasia” uit met drie van zijn pianobundels. Op zijn twaalfde won hij de “Cantabile-compositiewedstrijd” (bedoeld voor professionele componisten) en kreeg hij de medaille “Belgische Artistieke Promotie” van SABAM.
In 2013 werd hij laureaat van de “Belfius Classics” met “No Man’s Land” voor piano solo.
Felix componeerde in 2014 in opdracht van het kamerkoor Aquarius twee werken op teksten van Tom Lanoye (“Inslag en kabaal” en “Het donderen der kanonnen”) voor de herdenking van WO I.


Jan Straus (1991) nam in 2010 deel met “Pluie en Avril” voor piano en ensemble. Hij studeerde verder als ingenieur luchtvaarttechnologie.
Jan is nog steeds actief als muzikant en componist. Zo componeerde hij een bundel voor piano solo “De 12 Maanden” (2010) ‘Mount Rainier’ (2012) voor quatre-mains, “Concertetude Nr. 2” (2014) en ‘Feuilles d’Automne’ voor viool en piano (2015). Hij tracht telkens herinneringen en sferen weer te geven in zijn composities. Jan is ook vast pianist bij een koor en bij een harmonieorkest.
Nick Van Elsen (1996) nam deel met “Orfeus et Euredice” (2013) en “Berkana” (2014). Sinds 2014 studeert hij compositie aan het Koninklijk Concervatorium Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Daarnaast studeert hij bugel en cornet.
In 2014 werd zijn orkestwerk “Labyrinthos” uitgevoerd door deFilharmonie en in 2015 kreeg hij de aanmoedigingsprijs voor het trio “1830” op het Princes Christina Concours in Nederland. Nick is daarnaast ook coach in het project ‘Iedereen Componist’.
